sreda, 10. februar 2016

KRIŽEV FANT: ANTIVALENTINOVO

Najbrž se že malo ponavljam, a ker zares (čisto zares!) ne maram teh pretirano skomercializiranih in uvoženih praznikov, bom pač povedala še enkrat: valentinovega ne praznujem. Ne ker bi menila, da ljubezni ne gre proslavljati. Tudi puhlica, da si pozornost lahko izkažemo kateri koli dan v letu, ne pa samo na točno določen datum, se mi zdi malo za lase privlečena. Strinjam se sicer, da si je naklonjenost treba pokazati večkrat na leto, ampak z valentinovim imam drugačno težavo: zakaj praznovati na dan, ki so se ga spomnili Američani, če pa imamo tako lep slovenski praznik, ki pravzaprav nosi enak pomen – gregorjevo. Pa še mesec pozneje je, ko je pomlad že res pred vrati in se zdi, da tudi narava diši po tistem najlepšem občutku na svetu. 

Toliko torej o tem. Razlagam, ker bom spet pisala o ljubezni. Pa ne zato, da ovekovečim praznik zaljubljencev, s katerim ste v zadnjih dneh tako ali tako bombardirani na vsakem koraku. O ljubezni bom pisala, ker se moj svet ta trenutek vrti okoli nje. Nekaj časa sem se zato počutila krivo – češ da o čem drugem že ne znam več razmišljati. Ampak s tem, da sem našla srečo in da sem na to ponosna, se preprosto ne bom več obremenjevala. 

Zato ker v resnici mislim, da je to najpomembnejša stvar na svetu. Da je ljubezen sila, ki poganja vse. Da vse dobi smisel, če imaš v življenju osebo, ki te ljubi kljub vsem tvojim napakam. In zato ker v resnici mislim, da je treba vztrajati, dokler te osebe ne najdeš. Da ni prav, če se zadovoljimo s čim manj. Tudi če to pomeni, da moraš priznati poraz. Lahko tudi večkrat. 

Pa da ne bo nesporazuma: vsa ta oda ljubezni ne pomeni, da je moje življenje popolno. Ni. Pravzaprav sem bila prav v zadnjih dneh velikokrat slabe volje, prevevale so me črne misli. Kar tja v tri dni sem se smilila sama sebi, in namesto da bi se za boljše počutje spravila v kakšen hrib, sem raje ležala na kavču in razmišljala, česa vsega še vedno in kljub vsemu nimam. 

A spet – iz teh občutkov sem se v prvi vrsti izvlekla po njegovi zaslugi. Ker me vsakič znova pripravi do tega, da razmišljam o odnosih in da sem včasih tudi kritična. V prvi vrsti do sebe. Ker šele ko si priznamo, da nekaj delamo narobe, to lahko začnemo popravljati. Čutim, da z njim in zaradi njega postajam boljša oseba. 

Zato vem, da je on tisti tako opevani gospod Pravi. In to bi lahko ponovila še milijonkrat. Brez slabe vesti. 

♥♠♦♣ 

»Ljubim te, nič drugega. Samo ... Ljubim te.«

5 komentarjev:

  1. Potrebujete posojilo v sili? Dolg za odpis dolga ali zadolževanje. So bili zavrnjeni zaradi izboljšanja poslovanja v banki in drugih finančnih institucijah? Potrebujete posojilo ali hipoteko? To je pravo mesto, tu smo, da rešimo vse vaše finančne težave. Javnosti dajemo denar. Slab posojilodajalec, ki potrebuje denar, potrebuje finančno pomoč. Dovolite mi, da uporabim to orodje, da vas obvestim, da zagotavljamo zanesljivo in koristno pomoč in smo pripravljeni dati posojila za poplačilo vaše poslovne naložbe po razumni stopnji 2%. Danes nas kontaktirajte po e-pošti: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Ponudba posojila

    OdgovoriIzbriši
  2. Ali nujno potrebujete posojila? Ponujamo 2000 evrov za 500.000.000 evrov. Za več informacij nas kontaktirajte: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Predlog posojila.

    Are you looking for an urgent loan? if yes apply now at 2% interest rate. Contact us today via email:(georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Urgent loan offer.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jums ir nepieciešams aizdevums, jums ir parādi, jūsu banka teica nē Mēs piedāvājam privātpersonu aizdevumus ar labu atmaksas grafiku līdz 20 gadiem ar procentu likmi 3% gadā. Mēs atšķiramies no citiem aizdevējiem, jo ​​ticam klientu apkalpošanai un esam ar jums līdz brīdim, kad sasniegsiet vēlamos rezultātus. Mēs piedāvājam finanšu konsultācijas, lai palīdzētu jums uzlabot jūsu biznesu un piedāvāt parādu risinājumus klientiem visā pasaulē ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi. Lūdzu, atbildiet uz šo e-pasta ziņojumu. e-pasts zemāk; novotnyradex@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Ste razočarani in razmišljate o prodaji svojih dragocenosti za nujno financiranje? Ne boj se več! S Pujcká 24/7 spoštujete in izpolnjujete svoje potrebe, a še vedno imate svoje vrednote. Zagotovite si hitro posojilo z našega e-poštnega naslova: omegac037@gmail.com. Ponujamo hitro posojilo do 30 mio. CZK z ugodnostmi, kot so hitra izplačila, nizke obrestne mere, prilagodljive možnosti odplačevanja, 24/7 storitev za stranke in še veliko več. Pišite nam še danes. po elektronski pošti: novotnyradex@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Czy szukałeś mogobiety finansowania zakupu nowego domu, budowy, kredytu na nieruchomość, refinansowania, konsolidacji zadłużenia, celuży pościławny lub biznesowych? Dobrodošli v prihodnosti! Financiranje je pri nas preprosto. Contact us, because we offer our financial services przy niskim i przystępnym oprocentowaniu 3% na długi i krótki okres kredytowania, ze 100% gwarancją pożyczki, interested powienie powienie z nami w celu ościążenie dalszych procedures pożyżki pożyczki za wyszący: novotnyradex@gmail. com

    OdgovoriIzbriši